1.Válassz egy szuper domain nevet magadnak

Az első lépés a weboldalad elkészítéséhez, hogy válassz magadnak egy jól megjegyezhető és az oldalad témájának megfelelő domain nevet. A domain név fog segíteni a látogatóidnak, hogy egyszerűen rátaláljanak az oldaladra és könnyen beazonosítsák azt. Legyen rövid és gyorsan megjegyezhető, ami építi a webes jelenlétedet, a márkádat. Ha a domain neved leírja a tevékenységedet és a kulcsszavadat is tartalmazza az még jobb lesz.

2. Keress egy megbízható tárhelyszolgáltatót

A tárhely az a fizikai tároló, egy webszerver, ahol a weboldalad adatait tárolják. Ez teszi lehetővé, hogy a weboldalad adatai megjelenjenek a látogatóknak. Nagyon fontos, hogy egy megbízható szolgáltatóval köss szerződést, mert weboldalad elérhetősége, sebessége, technikai működése függ a szolgáltató helyes megválasztásától. Ha a weboldalad lassan töltődik be, vagy nem helyesen jelenik meg az lehet, hogy a szolgáltatás hibájából fakad.

3. Telepíts fel egy WordPress motort az oldalhoz

A WordPress motor a legjobb választás lehet oldalad kiszolgálásához. Használata egyszerű, a leginnovatívabb tartalom menedzsment rendszer az interneten. Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy ingyenesen tudod telepíteni a weboldaladra. Az ingyenesség ebben az esetben nem jelenti a gyenge minőséget! Talán érdekes az az adat, hogy az Alexa által top 1 000 000 legnagyobb látogatói forgalmú weboldal 30%-a WordPress alapokon fut.

4. Válassz egy gyönyörű dizájnt

Weboldalad megjelenését az oldalad dizájnja fogja meghatározni. Szerencsére a WordPress motorhoz sok ezer ingyenes témából is választhatsz és természetesen szintén sok tízezer olyan témából is válogathatsz, amelyek bár fizetősek, de sok esetben professzionálisabbak, mint az ingyenes verziók. A fizetős témáknál sem kell nagy összegekkel számolni 50-90 USD-ért már olyan témát tudsz választani, ami mindenben megfelel majd neked.

5. Töltsd fel tartalommal és élettel az oldaladat

A tartalom a király! (Content is King!) Az oldalad tartalma tanít, inspirál, mesél, informál, elad, pozicionál téged. Emellett nagyban meghatározza a weboldalad keresőben elfoglalt helyét is. A legfontosabb dolog, amit a tartalomról tudni kell, az az, hogy rendszeresen kell új és újabb tartalmakkal feltölteni az oldaladat ahhoz, hogy eredményeket érj el a keresőkben.

6. Optimalizáld az olvasóidnak a weboldaladat

A weboldalunk elkészítésekor nagy figyelmet kell fordítanunk arra, hogy az olvasóink és a legnagyobb vak olvasónk (Google) is érdekesnek tartsa az oldalunkat arra, hogy átböngéssze és a tartalmát folyamatosan kínálja más olvasóknak, látogatóknak. Ehhez a weboldalunkat optimalizálnunk kell elsősorban a látogatóknak. Ez automatikusan fogja az oldalunkat pozícionálni a keresőkben is.

A weboldalad elkészült. Hurrá! gondolhatnánk, végeztünk. Pedig nagyon sok erőfeszítésünk itt kezdődik. A látogatóink számára ismertté kell tennünk az oldalt, mert ez kritikus lehet az oldalad sikeres felfuttatásához. Gondold át, hogy kik lennének az oldalad ideális olvasói, látogatói. Mik azok a tartalmak, médiák amiket rendszeresen látogatnak? Hol töltenek el sok időt? Hol lehet elérni őket?

7. Gondoskodj a biztonságos üzemelésről

Nem felejtkezhetünk el az oldalunk üzemeltetésének fontos kérdéseiről. Ki kell dolgoznunk az oldalunk rendszeres mentésének tervét. Bizonyosan nem szeretnéd, ha a fáradalmasan elkészült oldalad adatait elveszítenéd és kezdhetnéd elölről az egész fejlesztést. Gondoskodnunk kell az oldalunk megvédéséről is a nem kívánt támadások ellen. Szerencsére kitűnő eszközei vannak erre a WordPressnek.

Az internet világa ugyanúgy napról-napra változik, mint minden körülöttünk, ezért folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk weboldalunkat, hogy a legfrissebb verziókat használjuk mind a fő motor, mind a kiegészítők, mind a téma vonatkozásában. Ezek elmulasztásával a weboldalak versenyében lemaradhatunk. De saját magunkat is fejlesztenünk kell, hogy a legfrissebb dizájnok, tartalmak, információk beépülhessenek a weboldalunkba.